Az Őrség minden évszakban kínál programokat. A tavaszi hónapokban, a rügyező, virágzó fák, bokrok közt kirándulva kapcsolódhatunk ki. A nyári hónapokban a közeli tavakban fürdőzve frissülhetünk fel. Az őszi hónapokban kirándulás közben akár gombaszedéssel is múlattathatjuk az időt. A téli időszak nemcsak a gyermekek számára kínál lehetőségeket, hisz az Őrségi tájegységből kifolyólag a dombokon akár az egész család is szánkózással, síeléssel  szórakoztathatja magát.

Az Őrségben rengeteg helyen nyílik lehetőség sportolásra. Lovaglásra, tekézésre több helyet is tudunk ajánlani, a család tulajdonában pedig egy 60 db-ból álló kerékpárkölcsönző  található.

A Vendégháztól 2 km-re található egy természetesen kialakított tó a Vadása-tó. A tó alkalmas mind strandolásra, mind horgászásra. A tó partján büfék, étkezőhelyiségek állnak változatos étel és italkínálattal vendégeink rendelkezésére. A tó megközelítése lehetséges közúton és erdők közt sétálva is. Zalalövő határában található a Borostyán tó. Ez a 7 km-re fekvő tó kb. 15 éve épült. Csodálatos környezetben, erdőktől övezve, rendkívűl lenyűgöző látványt nyújt. A tó szintén alkalmas horgászásra, fürdőzésre és különböző vizi sportok gyakorlására is.